ΟΥΛΟΧΑΜΟΓΕΛΟ
Αισθητική Διαμόρφωση Ούλων

Σε κάποιους ανθρώπους, αποκαλύπτεται μια φαρδιά αντιαισθητική ζώνη ούλων όταν χαμογελάνε (ουλοχαμόγελο). Αυτό μπορεί να οφείλεται σε κληρονομικότητα ή σε υπερπλασία (είτε λόγω φλεγμονής είτε λόγω λήψης φαρμάκων). Η θεραπεία εξαρτάται από την αιτία που προκαλεί το πρόβλημα και στοχεύει στην ήπια ή πιο δραστική διαμόρφωση του περιγράμματος των ούλων με:

  • Θεραπεία τυχόν υπάρχουσας φλεγμονής
  • Αλλαγή, ενδεχομένως, των υπαίτειων φαρμάκων
  • Ουλεκτομή – ουλοπλαστική (ήπια διαμόρφωση)
  • Επιμήκυνση της μύλης των δοντιών (δραστική διαμόρφωση)

Όταν τα ούλα καλύπτουν μέχρι χαμηλά τα δόντια προβαίνουμε σε μια ήπια διαμόρφωση του περιγράμματος τους, έτσι ώστε να «εμφανιστεί» όλο το μήκος των δοντιών, μειώνοντας ή εξαλείφοντας την αντιαισθητική ζώνη των ούλων.

Εάν χρειάζεται διαμόρφωση μέχρι 2 χιλιοστά επεμβαίνουμε με διοδικό Laser. Διαμόρφωση από 3 χιλιοστά και πάνω (για υγιή ούλα), γίνεται με χειρουργική επιμήκυνση της μύλης του δοντιού με Laser σκληρών ιστών ή με φρέζες οστού.

Η θεραπεία ολοκληρώνεται με λεύκανση, άμεσες όψεις σύνθετης ρητίνης (bonding), άμεσες όψεις σύνθετης ρητίνης (direct venears), όψεις πορσελάνης ή ολοκεραμικές στεφάνες ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς.

ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ